Cap producte al cistell

'És l'hora dels adéus?', de Xavier Sala i Martín

L’ARA ofereix als seus lectors un llibre que aprofundeix en el debat sobre el futur polític de Catalunya: 'És l’hora dels adéus?', obra del catedràtic de la Universitat de Colúmbia Xavier Sala i Martín i editat per Rosa dels Vents. Al llibre, Sala i Martín exposa els motius pels quals, segons ell, els catalans han de poder expressar lliurement a través de les urnes si volen separar-se d’Espanya, i ofereix també els seus arguments a favor de la independència.

El llibre comença citant el conegut episodi de Rosa Parks, la dona negra que el 1955 es va negar a aixecar-se del seu seient de l’autobús per cedir-lo a un blanc. “Afortunadament les coses han canviat i avui veiem la segregació que llavors era normal com un fenomen arcaic, indecent i inhumà”, reflexiona l’autor. I continua: “La demanda dels catalans sembla estranya en un món que no està acostumat a dibuixar fronteres amb la força dels vots. Però hi haurà un dia en què votar per decidir fronteres serà normal. I quan ho sigui la gent mirarà enrere i pensarà que la situació del 2014 era anacrònica i indecent”.

'És l’hora dels adéus?' es divideix en dues parts. A la primera, Sala i Martín analitza la situació en què està actualment Catalunya dins de l’Estat, i a continuació fa una projecció de com seria el país si fos independent. Més enllà de la millora de les finances públiques -que xifra en més d’11.000 milions d’euros “en el pitjor dels casos”-, l’autor subratlla que, fora d’Espanya, Catalunya seria un “país normal” amb “poder per decidir on es construeixen les infraestructures, quina llengua es parla a les escoles o quin sistema econòmic vol”. En una entrevista a l’ARA Bassas fa unes setmanes, Sala i Martín explicava: “Les decisions de l’Estat ens van en contra, però no perquè els espanyols siguin dolents i vulguin perjudicar Catalunya. Simplement, tenen unes preferències diferents que a nosaltres no ens interessen. En un món democràtic, quan els interessos són diferents guanya la majoria, i nosaltres sempre serem minoria”.

Informació addicional

Supplier dopack
Dropship Only When Out Of Stock No

'És l'hora dels adéus?', de Xavier Sala i Martín

Més vistes

'És l'hora dels adéus?', de Xavier Sala i Martín

Subscriptors: 16.90 €

No subscriptors: 16.90 €

O