expand_less
  • 'Pack' Sense Límits
expand_more
Descripció

El món del vi no és un lloc per limitar-se. Amb més de 10.000 varietats de raïm, hi ha una gran quantitat de sabors, aromes i experiències a l'espera de ser destapats. Aquí, explorarem quatre varietats de raïm extraordinàries que no pertanyen a la família dels "raïms nobles", però que viticultors i celleristes s’esmercen en experimentar i treballar per elaborar grans vins. Vins, a més a més, amb compromís personal, històric i social. Si sou curiosos i us agrada descobrir nous sabors impregnats d’històries profundes i amb arrels, aquest ‘pack’ us encantarà.


Vins de la Memòria és el somni fet realitat de Xavi Nolla, que decideix elaborar vins per homenatjar els homes i dones que van patir la Guerra Civil Espanyola. Un reconeixement al seu avi i als camps de batalla. Pólvora és un vi de la Conca de Barberà, elaborat amb trepat, una varietat delicada, expressiva i identitària de la Conca. Es vinifica en botes de castanyer i mostra aromes de fruita roja fresca, espècies i arbust de sotabosc. Aquest vi vol reivindicar una regió marcada per la pólvora i alhora una varietat històrica, antigament injuriada i gairebé desapareguda, igual que moltes de les persones que arran de la guerra van haver d'emprendre el camí cap a l'exili.


Passem al Montsant i tastem La Coma d’en Genís. Genís Asens, del celler Orto Vins, és el responsable d'aquest negre especial elaborat amb un dels raïms més escassos que coneixem, la Picapoll Negre, i especialment en terres del Montsant, sobre sòls calcaris amb presència de còdols i argiles vermelles. Un sòl complex, una varietat singular (aromes intenses, poc color i bona acidesa), un cultiu biodinàmic i una elaboració molt personal. El resultat és un vi negre de perfil mediterrani, tan únic i especial que posa la pell de gallina. I encara més quan llegeixes la frase del Genís a l’ampolla: “Un vi per a la gent que m’estimo”.


Encara al Montsant, ens traslladem a Celler Comunica. Pep Aguilar i Patri Morillo són dos apassionats del vi però amb una filosofia molt autèntica, inconformista i capficats amb la terra, el sòl i els vins de terroir. Ni químics, ni artificis, ni maquillatges… No trobareu res que pertorbi el caràcter del seu origen. Suc de Sauló és un vi fluid, lleuger, de garnatxa peluda (no confondre amb garnatxa negra) i una mica de samsó. L’origen de la garnatxa peluda és ben peculiar. És autòctona de Catalunya, fruit d’una mutació somàtica de la garnatxa negra, amb raïms de pell més gruixuda i recoberts d’una vellositat de la qual prové el nom que ha desenvolupat per retenir l’aigua i endarrerir l’evaporació. Si a aquesta sàvia naturalesa botànica li afegim el sòl de sauló (la sorra que resulta de la descomposició dels granits), us trobareu al davant d’un vi singular, amb aromes fumats, especiats i balsàmics i alhora frescos i subtils que us sorprendran sobre manera.


I per tancar el ‘pack’, Cal Ganso La Rectoria, la darrera creació dels enòlegs Laurent Corrió i Irene Alemany en terres del Penedès. No li busqueu semblants perquè no els trobaràs. És un cupatge singular de carinyena i tinta amarela, una varietat portuguesa que tots dos van decidir empeltar el 2005 després d'analitzar i estudiar els sòls, el clima, la varietat. Una decisió estudiada i plena de passió que ha donat com a resultat un vi amb un caràcter especial, profund, sucós, estructurat. Aquesta barreja única fermenta amb llevats indígenes en dipòsits d'acer inoxidable i es cria en botes velles de roure francès. Al pur estil borgonyès, amb molt poca intervenció i que us recomanem explorar, perquè és una explosió aromàtica, un vi amb cos i estructura, molt ben elaborat, molt ben integrat i amb capacitat de guarda.

  • Paquet

'Pack' Sense Límits

Amb un 15% de descompte sobre el PVP dels vins.

Aquest és el 'pack' recomanat per l'escriptora Empar Moliner al diari ARA al mes de febrer.

69,95 €

En lloc de 81,50 €

Aquest paquet conté

Quantitat

 

Gratuït a partir de 85€

 

Entrega en 2/5 dies

  • Descripció

    El món del vi no és un lloc per limitar-se. Amb més de 10.000 varietats de raïm, hi ha una gran quantitat de sabors, aromes i experiències a l'espera de ser destapats. Aquí, explorarem quatre varietats de raïm extraordinàries que no pertanyen a la família dels "raïms nobles", però que viticultors i celleristes s’esmercen en experimentar i treballar per elaborar grans vins. Vins, a més a més, amb compromís personal, històric i social. Si sou curiosos i us agrada descobrir nous sabors impregnats d’històries profundes i amb arrels, aquest ‘pack’ us encantarà.


    Vins de la Memòria és el somni fet realitat de Xavi Nolla, que decideix elaborar vins per homenatjar els homes i dones que van patir la Guerra Civil Espanyola. Un reconeixement al seu avi i als camps de batalla. Pólvora és un vi de la Conca de Barberà, elaborat amb trepat, una varietat delicada, expressiva i identitària de la Conca. Es vinifica en botes de castanyer i mostra aromes de fruita roja fresca, espècies i arbust de sotabosc. Aquest vi vol reivindicar una regió marcada per la pólvora i alhora una varietat històrica, antigament injuriada i gairebé desapareguda, igual que moltes de les persones que arran de la guerra van haver d'emprendre el camí cap a l'exili.


    Passem al Montsant i tastem La Coma d’en Genís. Genís Asens, del celler Orto Vins, és el responsable d'aquest negre especial elaborat amb un dels raïms més escassos que coneixem, la Picapoll Negre, i especialment en terres del Montsant, sobre sòls calcaris amb presència de còdols i argiles vermelles. Un sòl complex, una varietat singular (aromes intenses, poc color i bona acidesa), un cultiu biodinàmic i una elaboració molt personal. El resultat és un vi negre de perfil mediterrani, tan únic i especial que posa la pell de gallina. I encara més quan llegeixes la frase del Genís a l’ampolla: “Un vi per a la gent que m’estimo”.


    Encara al Montsant, ens traslladem a Celler Comunica. Pep Aguilar i Patri Morillo són dos apassionats del vi però amb una filosofia molt autèntica, inconformista i capficats amb la terra, el sòl i els vins de terroir. Ni químics, ni artificis, ni maquillatges… No trobareu res que pertorbi el caràcter del seu origen. Suc de Sauló és un vi fluid, lleuger, de garnatxa peluda (no confondre amb garnatxa negra) i una mica de samsó. L’origen de la garnatxa peluda és ben peculiar. És autòctona de Catalunya, fruit d’una mutació somàtica de la garnatxa negra, amb raïms de pell més gruixuda i recoberts d’una vellositat de la qual prové el nom que ha desenvolupat per retenir l’aigua i endarrerir l’evaporació. Si a aquesta sàvia naturalesa botànica li afegim el sòl de sauló (la sorra que resulta de la descomposició dels granits), us trobareu al davant d’un vi singular, amb aromes fumats, especiats i balsàmics i alhora frescos i subtils que us sorprendran sobre manera.


    I per tancar el ‘pack’, Cal Ganso La Rectoria, la darrera creació dels enòlegs Laurent Corrió i Irene Alemany en terres del Penedès. No li busqueu semblants perquè no els trobaràs. És un cupatge singular de carinyena i tinta amarela, una varietat portuguesa que tots dos van decidir empeltar el 2005 després d'analitzar i estudiar els sòls, el clima, la varietat. Una decisió estudiada i plena de passió que ha donat com a resultat un vi amb un caràcter especial, profund, sucós, estructurat. Aquesta barreja única fermenta amb llevats indígenes en dipòsits d'acer inoxidable i es cria en botes velles de roure francès. Al pur estil borgonyès, amb molt poca intervenció i que us recomanem explorar, perquè és una explosió aromàtica, un vi amb cos i estructura, molt ben elaborat, molt ben integrat i amb capacitat de guarda.

  • Opinions