expand_less
  • 'Pack' La terra
expand_more
Descripció

"El concepte de 'terroir' ha ajudat sens dubte a estendre aquesta idea de connexió entre la geologia i el vi. Encara que ‘terroir’ és molt més que sòl, el factor sòl pot ser determinant en un vi. Perquè hi ha terres molt radicals. Sòls pobres, durs, gairebé impossibles de treballar. Tresors geològics que, malgrat posar-ho tot en contra, donen al cep el que és just per sobreviure. Just per produir uns raïms d'alta gamma. Perquè al món del vi, qualitat i quantitat no són compatibles.


D'aquests sòls pissarrosos, amb esquists laminats, pobres, sense aigua, sense nutrients ni matèria orgànica, neix Rocafosca, al Priorat. Procedent de vinyes velles plantades sobre turons molt inclinats de pissarra esmicolada (la famosa llicorella). Un vi profund, complex, de mineralitat extrema. 50% garnatxa i 50% carinyena. Un gran treball del celler Costers del Priorat.


Els ceps del Priorat són capaços d'estendre les arrels per les esquerdes de les roques pissarroses fins als 10 metres per aconseguir l'aigua i els nutrients. Tota una heroïcitat. Això és el que va captivar l’arquitecte Alfredo Arribas. Aquesta arquitectura natural el va atrapar i, fruit de la seva ànima inquieta, neix el nou celler El Mas de l'A - La Morera. De produccions molt limitades en què busca la veritable essència, la màxima expressió de la garnatxa, sigui negra, roja, blanca, gris o peluda. Tot-Ú 2021 és una conjunció de terres i varietats. És un altre Priorat. Una altra vinificació. Més eteri, més fresc, més floral però sense perdre la mineralitat.


La qualitat del Priorat és intrínseca, tant en negres com en blancs. Sí, les varietats negres són majoritàries, però hi ha vida més enllà dels negres al Priorat. El celler Clos Farena té com a missió recuperar varietats blanques autòctones de la zona, com la garnatxa blanca amb què s'elabora Clos Farena, un vi que és un autèntic vi de paisatge i que destaca per la seva sorprenent frescor.


I del Priorat saltem a l'Empordà. Una regió amb una varietat de terres que es dona a molt pocs llocs del món i on trobem també terres i vessants de dura pissarra. Celler Mas Polit és tot un descobriment. És un nou celler familiar, construït el 2017, al paratge de l'Albera, al peu dels darrers contraforts meridionals dels Pirineus. Les seves vinyes de muntanya sobre sòls de pissarra es troben on ja el 1293 els monjos cultivaven vinyes. El Mas Polit Criança és intens, carnós, amb bon cos, jugant amb els equilibris de la garnatxa tinta (50%), la cabernet sauvignon (30%) i la syrah (20%). Guardonat amb dos VINARI D'OR, al millor vi de criança de Catalunya i al millor vi de la DO Empordà. Per alguna cosa deu ser. Es nota la terra i el caràcter.

I per acabar, un dels projectes més joves i dinàmics de la DO Empordà: La Vinyeta. El Josep i la Marta van començar el 2002, i el seu eix transversal és el màxim respecte per la natura i el paisatge, cosa que els ha permès obtenir la distinció de producció integrada. El cultiu de la vinya conviu en harmonia amb les oliveres i el bestiar. I l'elaboració de vi es complementa amb altres productes com l'oli, la mel, els ous i el formatge. Monos és un vi solidari. Un monovarietal de Monastrell, ecològic, vegà i amb molta ànima que contribueix a la promoció i difusió del treball fet per la Fundació Mona, dedicada al rescat i la recuperació de primats. Un vi de tall més mediterrani, més afruitat, menys mineral però amb tota la força de la causa altruista, capaç d’estovar fins a les roques més dures".

  • Paquet

'Pack' La terra

Amb un 15% de descompte sobre el PVP dels vins.

Aquest és el 'pack' recomanat per l'escriptora Empar Moliner al diari ARA al mes de març.

69,00 €

En lloc de 80,70 €

Aquest paquet conté

Quantitat

 

Gratuït a partir de 85€

 

Entrega en 48/72 hores

  • Descripció

    "El concepte de 'terroir' ha ajudat sens dubte a estendre aquesta idea de connexió entre la geologia i el vi. Encara que ‘terroir’ és molt més que sòl, el factor sòl pot ser determinant en un vi. Perquè hi ha terres molt radicals. Sòls pobres, durs, gairebé impossibles de treballar. Tresors geològics que, malgrat posar-ho tot en contra, donen al cep el que és just per sobreviure. Just per produir uns raïms d'alta gamma. Perquè al món del vi, qualitat i quantitat no són compatibles.


    D'aquests sòls pissarrosos, amb esquists laminats, pobres, sense aigua, sense nutrients ni matèria orgànica, neix Rocafosca, al Priorat. Procedent de vinyes velles plantades sobre turons molt inclinats de pissarra esmicolada (la famosa llicorella). Un vi profund, complex, de mineralitat extrema. 50% garnatxa i 50% carinyena. Un gran treball del celler Costers del Priorat.


    Els ceps del Priorat són capaços d'estendre les arrels per les esquerdes de les roques pissarroses fins als 10 metres per aconseguir l'aigua i els nutrients. Tota una heroïcitat. Això és el que va captivar l’arquitecte Alfredo Arribas. Aquesta arquitectura natural el va atrapar i, fruit de la seva ànima inquieta, neix el nou celler El Mas de l'A - La Morera. De produccions molt limitades en què busca la veritable essència, la màxima expressió de la garnatxa, sigui negra, roja, blanca, gris o peluda. Tot-Ú 2021 és una conjunció de terres i varietats. És un altre Priorat. Una altra vinificació. Més eteri, més fresc, més floral però sense perdre la mineralitat.


    La qualitat del Priorat és intrínseca, tant en negres com en blancs. Sí, les varietats negres són majoritàries, però hi ha vida més enllà dels negres al Priorat. El celler Clos Farena té com a missió recuperar varietats blanques autòctones de la zona, com la garnatxa blanca amb què s'elabora Clos Farena, un vi que és un autèntic vi de paisatge i que destaca per la seva sorprenent frescor.


    I del Priorat saltem a l'Empordà. Una regió amb una varietat de terres que es dona a molt pocs llocs del món i on trobem també terres i vessants de dura pissarra. Celler Mas Polit és tot un descobriment. És un nou celler familiar, construït el 2017, al paratge de l'Albera, al peu dels darrers contraforts meridionals dels Pirineus. Les seves vinyes de muntanya sobre sòls de pissarra es troben on ja el 1293 els monjos cultivaven vinyes. El Mas Polit Criança és intens, carnós, amb bon cos, jugant amb els equilibris de la garnatxa tinta (50%), la cabernet sauvignon (30%) i la syrah (20%). Guardonat amb dos VINARI D'OR, al millor vi de criança de Catalunya i al millor vi de la DO Empordà. Per alguna cosa deu ser. Es nota la terra i el caràcter.

    I per acabar, un dels projectes més joves i dinàmics de la DO Empordà: La Vinyeta. El Josep i la Marta van començar el 2002, i el seu eix transversal és el màxim respecte per la natura i el paisatge, cosa que els ha permès obtenir la distinció de producció integrada. El cultiu de la vinya conviu en harmonia amb les oliveres i el bestiar. I l'elaboració de vi es complementa amb altres productes com l'oli, la mel, els ous i el formatge. Monos és un vi solidari. Un monovarietal de Monastrell, ecològic, vegà i amb molta ànima que contribueix a la promoció i difusió del treball fet per la Fundació Mona, dedicada al rescat i la recuperació de primats. Un vi de tall més mediterrani, més afruitat, menys mineral però amb tota la força de la causa altruista, capaç d’estovar fins a les roques més dures".

  • Opinions